Előfizetői tartalom

Mindössze 1.1%-kal nőtt az amerikai gazdaság, tavaly hosszú recesszió volt

Portfolio
A várakozásoknál sokkal kisebb ütemben mindössze 1.1%-kal bõvült az amerikai gazdaság az idei második negyedévben az elsõ hivatalos becslés szerint. Az elsõ negyedévben a gazdaság a felülvizsgált adatok szerint 5%-os növekedési ütemmel "száguldott" (az előzetes adat 6.1% volt). Az adat mindenképpen csalódást keltõ befektetõi körökben.

A növekedési ütem csökkenése több tényezőre vezethető vissza. Egyrészt a készletkorrekció az első negyedéves adataban kb.3%-ot adott a növekedési ütemhez, ez a tényező a második negyedéves adatnál kiesett. Emellett a fogyasztás dinamikája is érdemlegesen lassult, a bővülés mindössze 1.9% volt az első negyedéves 3.1% után. A romló folyamatok a bizalmi indexek is jelezték....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés