Előfizetői tartalom

Gdanski Finomító: végső ajánlat december 11-ig

Portfolio
Lassan célegyenesbe érhet a második legnagyobb lengyel olajvállalat, a Gdanski Finomító privatizációja közel 2 éves próbálkozásokat követően. A Nafta Polska, a lengyel olajipar privatizációjáért felelős szervezet megadta az engedélyt PKN Orlennek, hogy közös ajánlatot nyújtson be a Rotch Energyvel, miután jogi oldalról sem találta megtámadhatónak az ügyletet. A PKN-Rotch ajánlatot december 11-ig kell benyújtani és az nem tartalmazhat a Rotch-Lukoil konzorcium által kínált árnál alacsonyabb összeget.

Szeptemberben hozta meg az égész évben már várt döntését a lengyel kormány, miszerint a PKN Orlen, az ország legnagyobb olajcége is részt vehet a Gdanski Finomító privatizációjában. Korábban a két cég egyesülését jogszabály tiltotta a versenyhelyzet fenntartása miatt, ezen jogi feltételrendszert a kormányzat azonban módosította. A brit Rotch Energy egy hónapon belül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés