Előfizetői tartalom

Szárnyaló fantázia: célkeresztben a MOL

Portfolio
Immár országhatárokon átnyúlva is megindult a fantáziálás a MOL és az orosz kapcsolatok jövőjéről. Ukrán lapértesülések szerint a Jukosz és a Lukoil is részesedést akar szerezni a magyar olajcégben - tudósított a Világgazdaság. A lap saját információi szerint azonban nem lesz harc a két orosz vállalat között, hiszen a megegyezés már megtörtént; a Lukoil a MOL vegyipari tevékenységében szerez részesedést, a Jukosz pedig az olajipari ágon. A találgatások minden bizonnyal örökzöld témává válnak a következő egy évben.

Az új kormány széleskörű moszkvai tárgyalásai során az orosz partnerek kérték, hogy egyenlő elbírálásban részesüljenek az orosz vállalatok más befektetőkkel a magyarországi tranzakciók során. Ezt követően kaptak szárnyra a piacon azon híresztelések miszerint a MOL iránt érdeklődik a Jukosz. (A Jukosz és a MOL jelenleg közös kitermelést folytat Szibériában.) A találgatások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés