Előfizetői tartalom

PM fellépése az ingatlanhasznosító szövetkezetek ellen

Portfolio
Az elmúlt másfél hétben több cikkben is foglalkoztunk az ingatlan hasznosító szövetkezetek magánszemélyeket megtévesztő hirdetéseivel, effektív betétgyűjtési tevékenységükkel. Ismert, hogy a jelenlegi jogszabályi környezetben a szövetkezeti törvény alá tartoznak az említett intézmények, így a PSZÁF és a PM sem tud hatékonyan fellépni a tevékenységük ellen. Mindazonáltal lassan körvonalazódni látszik a tevékenység elburjánzása elleni PM intézkedés. Információink szerint vagy a kormány által már jóváhagyott pénzügyi törvénycsomagba kerül be utólagos módosításként a parlamenti vita előtt a tevékenység gyakorlati ellehetetlenítése, vagy a szövetkezeti törvény módosítása során válik tiltott tevékenységgé a nyilvános hirdetés útján történő tagi hitelgyűjtés. Máté Dániel, a PM szóvivője az előterjesztésről nem kívánt nyilatkozni, csupán annyit árult el, hogy a "Pénzügyminisztérium már megtette a szükséges intézkedéseket a befektetési piac tisztasága érdekében, de a tárcának tekintettel kellett lennie arra is, hogy a legtöbb szövetkezet életében a tagi kölcsön jól működik, és normális része a szövetkezet működésének."

Ismeretes, hogy több az idei évben alakult, esetenként semmilyen ingatlan piaci tapasztalattal nem rendelkező, szövetkezeti formát választó vállalkozás gyűjt nyilvános hirdetés útján, piacinál lényegesen nagyobb hozamokat ígérve tagi hiteleket. A hirdetések az alacsony kockázatot és a kivételes befektetési lehetőséget emelik ki. Az egyik szövetkezettel folytatott beszélgetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés