Előfizetői tartalom

Pliva - Richter: hasonló kilátások a menedzsmentek szerint

Portfolio
Mai napon jelentette meg első negyedéves teljesítményét régiónk árbevétel alapján legnagyobb gyógyszercége, a Pliva. A társaság közel 50%-os dollárban mért árbevétel bővülésről és 38%-os EPS növekedésről számolt be. A Pliva menedzsmentjének jövőbeli kilátásokkal kapcsolatos megítélése kísértetiesen egybecseng a Richter vezérigazgatójának tegnapi szavaival (igaz nem téveszthetjük szem elől, hogy az eredményt alakító tényezők több ponton is jelentősen különböznek).

A befektetők legfőbb aggodalma a társasággal kapcsolatban, hogy eredeti termékének az Azithromycinnek a 2006-os szabadalom kifutásából adódó kiesést nem fogja tudni pótolni a menedzsment. Ennek megfelelően a termék összbevételen belüli arányának alakulását kiemelt figyelem kíséri, mely a tavalyi 41%-ról 34%-ra csökkent. Kedvezőnek minősíthető, hogy az egyéb termékekhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés