Előfizetői tartalom

Mennyivel csökken az OTP nyeresége a lakáshitel támogatási rendszer módosítása nyomán? (Concorde)

Portfolio
Vágó Attila, a Concorde Értékpapír elemzője az állami lakáshitel-támogatási rendszer módosításának az OTP eredményére gyakorolt hatását vizsgálta a módosításokról hozott döntést követően kiadott gyorselemzésében. Az elemzés konklúziója: a támogatások módosítása nyomán visszaeső hitelállomány növekedési ütem és szűkülő kamatmarzsok nyomán az OTP nyeresége 2004-ben a korábban tervezetthez képest várhatóan 6 mrd Ft-tal csökkenhet.

A korábban várthoz képest visszaeső OTP eredmény oka egyik oldalról a korábban várthoz képest mérsékeltebb hitelállomány növekedése lehet. A Concorde elemzője korábban az elkövetkező két évben a lakáshitel állomány megduplázódására számított, a módosítások után azonban a jelzálog hitel állomány növekedésre vonatkozó előrejelzését 60%-ra csökkentette. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés