Előfizetői tartalom

Az új gyógyszerár-támogatás részletei - a tisztánlátás érdekében

Portfolio
Az elmúlt napokban több híradást is olvashattunk a gyógyszerkassza rendkívüli túlköltekezése miatt augusztus 1-től bevezetésre kerülő átmeneti intézkedésekről, mindazonáltal több fontos részletkérdés is nyitva maradt, melyeket jelen írásunkban tisztázni kívánunk. Bartucz Attilával, az OEP szóvivőjével beszélgettünk.

Az intézkedés szükségessége Bartucz Attila elmondása szerint az OEP történetében először készült olyan költségvetési terv 2003-ra, mely az inflációt és az előző évi tényfogyasztást is figyelembe veszi. Az OEP tisztában van vele, hogy az új innovatív gyógyszerek támogatási rendszerbe történő befogadásával világszerte átlagosan 4-5%-kal emelkednek évente a gyógyszertámogatásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés