Előfizetői tartalom

Postabank: közel 60 mrd Ft-os ajánlat

Portfolio
További információk kerültek napvilágra a Postabank pályázattal kapcsolatban, bár a hagyományoknak megfelelően nem megerősített és helyenként ellentmondó adatokkal állunk szemben. A Magyar Hírlap értesülései szerint a Postabank privatizációs pályázatának első körében a legmagasabb árajánlat megközelítette a 60 mrd Ft-ot. Mint emlékezetes a korábbi a privatizációs próbálkozás során, ahol az OTP adhatott végül egyedül árajánlatot, 25 mrd Ft-os összegről volt csupán szó.

Mint az várható volt igen éles árharc bontakozik ki az utolsó, privatizáció során megszerezhető jelentősebb magyar bank iránt. Különösen igaz ez annak tükrében, hogy az ÁPV Rt. kijelentette; a második pályázati fordulóban a fő elbírálási szempont az ár lesz (míg az első fordulóban 60% ár, 40% stratégia súlyozást alkalmaztak az elbírálásnál). A Postabank 2002-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés