Előfizetői tartalom

Mától már köthetnek a magyar brókercégek is a Xetrán - ki hogy vélekedik a Xetra által biztosított lehetőségekről?

Portfolio
A mai napon elérkezett az a nap, amire sok tőzsdei befektető már oly régóta várt. Kiépült a technikai kapcsolat a BÉT és a Deutsche Börse elektronikus kereskedési platformja, a Xetra között, a KELER létrehozta a Xetrán kötött ügyletek elszámolását biztosító kapcsolatokat és öt magyar brókercég, a Buda-Cash, Concorde, Erste, ING és az IEB megszerezte a Deutsche Börse tagságot. Mindezek révén a mai naptól e brókercégek ügyfelei számára is közvetlenül elérhetőek lesznek a Xetrán forgó részvények (a Takarékbank brókercége már korábban külön kiépítette a közvetlen kapcsolatot a Xetrához).

Az alkalom megünneplésére a BÉT sajtóbeszélgetést szervezett a mai napon a Xetra tag magyarbrókercégek részvételével. Zánkay Balázs, az Erste szakembere elmondta, hogy a közvetlen Xetra csatlakozás révén csökkenni fognak az Erténél az ügyfeleket terhelő fix díjak. Zánkay Balázs elmondása szerint már a csatlakozás előtt is érezhető volt a hírek nyomán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés