Előfizetői tartalom

Más a túlvettség ott és itt (Vakmajom)

Portfolio
Kitört felfelé az S&P500. Változott ettől valami egyedi részvényben? Nem sok, itt egy, már hatodik hónapja töretlenül, komolyabb korrekció nélkül tartó emelkedés, ahol egyedi részvényben ritkaság a hosszabb bázis, az erős részvények a sokadik, akár hatodik-hetedik rövid konszolidációból emelkednek ki új csúcsra, ráadásul igen nehéz vonzó árazást találni - hiába tart tovább a trend új index-csúcsokon keresztül, a középtávú vétel kockázata itt már jóval nagyobb, mint volt tavasszal, ez inkább már a rövidtávú kereskedés terepe. Más a helyzet a magyar piacon. Egészen rendkívüli tény, hogy a négy és fél likvid részvényből immár három és fél középtávú emelkedő trendben van úgy, hogy mind hosszabb bázisból emelkedett ki, vagy éppen próbál kiemelkedni. Csak az indexet tekintve kicsit túlvett lett a piac, de ha ez egy stabil középtávú emelkedő trend kezdete, akkor korrekció vagy konszolidáció után gond nélkül új csúcsokra fog menni az index, hiszen az egyedi részvények ALATTI nagyon nagy bázisoknak támaszul kell(ene) szolgálnia a továbbiakban. Tehát más a ritmus: a tengerentúlon időben valószínűleg közelebb vagyunk az emelkedés végéhez, mint kezdetéhez, a magyar piacon pedig csak most indult el a mozgás.

A NASDAQ ÉS A RUSSEL2000 TÚLVETT. A héten a szemek az S&P500-ra terelődtek, hiszen az index kitört az egész nyárra jellemző szűk kereskedési sávból (960-1020). Tehát a visszatérő intézmények belevettek a piacba, s amíg az index nem hullik vissza ebbe a konszolidációba, addig minden oké. Nem is eshet sokat, szinte semmit innen, hiszen ha ez egy jó kitörés, és nem csak a megkésett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés