Előfizetői tartalom

A GVH engedélyezte a WAZ irányításszerzését a HVG felett

Portfolio
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa szeptember 25-én - tárgyaláson kívül - engedélyezte, hogy a Westdeutsche Allgemeine Zeitungsverlag GmbH & Co. Zeitschriften u. Beteiligungs - KG (rövidítve: WAZ) vállalkozás csoporthoz tartozó Ost Holding GmbH a Heti Világgazdaság Kiadói Rt. alaptőkéjének 75 %-át megtestesítő részvényeinek megvásárlásával felette irányítást szerezzen - áll a HVG közleményében.

A GVH versenytanácsa eljárása során az összefonódás horizontális, vertikális, portfolió és konglomerátum hatásait vizsgálta a gazdasági erőfölényes helyzetre és általában a gazdasági versenyre. A horizontális hatások tekintetében az olvasói (lapeladási) és a hirdetői piacot vizsgálta. Megállapította, hogy - az olvasói piac tekintetében a WAZ-csoport által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés