Előfizetői tartalom

Később kapják meg az SZJA visszatérítést 2004-től a magánszemélyek

Portfolio
A 2004-es adóévtől kezdve az adófizetők kárára megváltozik a visszaigényelt személyi jövedelemadó kifizetésének határideje. Eddig ugyanis az APEH-nak a bevallás benyújtásától számított 30 napon belül kellett kiutalnia a túlfizetést, az új szabály szerint viszont a bevallás beadásának végső határidejétől számítódik a 30 nap, ami a jövő évi adóévben ráadásul egy hónappal kitolódik (azaz március 20 helyett egy hónappal később, április 20-ig kell majd eljuttatni a bevallásokat az illetékes adóhivatalhoz)

- számol be az adótörvény módosítások eddig még feltűnést nem keltő, ám sokakat érzékenyen érintő apró részletére mai számában a Népszabadság. Így tehát hiába nyújtja be valaki bevallását január elején, a visszakért összeget csak május második felében fogja valószínűleg megkapni. Fontos tudni, hogy a kedvezőtlen módosítás a 2004-es adóévtől él,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés