Előfizetői tartalom

Ecostat: élénkülő konjunktúra

Portfolio
Hazánk középtávú gazdasági kilátásai javulnak, a reálfolyamatok kedvezően változnak - állítja az Ecostat. 2003. harmadik negyedévében megállt a gazdasági növekedés lassulása, a GDP 2.9 százalékkal nőtt. A nemzetközi konjunktúra és a rendelésállomány bővülése a teljesítmények folyamatos javulását vetíti előre. Kedvezőek az ipari termelés és a feldolgozóipari export 10 százalékos növekedéséről szóló jelentések, az építőipari termelés volumene gyakorlatilag elérte a múlt évi igen magas szintet, a lakásállomány bővül, s az infrastruktúra gyorsabb fejlesztése is napirenden van. A beruházások élénkülnek, elsősorban a termelő ágazatokban. A gépberuházások növekedése jelentősen meghaladja az építésekét.

A növekedés szerkezete a korábbinál kiegyensúlyozottabb , a fogyasztás bővülésének üteme mérséklődik. Uniós csatlakozásunk többletforrásokhoz juttatja a gazdaságot, amelyek tudatos, célirányos és megfelelő felhasználása katalizálhatja a gazdaság számos ágazatának fejlődését - áll az Ecostat elemzésében. A reálkeresetek bővülése igazodik a teljesítmények növekedéséhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés