Előfizetői tartalom

7.8%-ra lassult a bérnövekedés

Portfolio
Októberben tovább lassult a bérek növekedési üteme a nemzetgazdaságban. A bruttó bérek 7.8%-kal voltak magasabbak mint egy évvel korábban. A versenyszférában a növekedés 9.7%-ot, a költségvetési szférában 4.7%-ot tett ki. A nettó keresetek összességében azonos dinamikával nőttek, a versenyszférában egy alacsonyabb, a költségvetésiben kicsit magasabb lett az index.

2003. január-októberben a bruttó nominális átlagkereset 12.9%-kal, a nettó átlagkereset 15.9%-kal, a reálkereset (a fogyasztóiár-index 4.5%-os növekedése mellett) 10.9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit.2003. január-októberben az 5 és több főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a nonprofit szervezeteknél átlagosan 2.7 millióan álltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés