Előfizetői tartalom

MVM: több tízmilliárdos eredményjavulás

Portfolio
Kánaánról még nincs szó, de a 2002-es 38 mrd Ft-os üzemi veszteség után az idei évben mindössze 1.2 mrd Ft-os veszteséget realizál az MVM, mondta Pál László vezérigazgató egy mai sajtótájékoztatón. A vezérigazgatós szerint az eredményjavulás 2004-ben tovébb folytatódik. A társaság az első három negyedévben 286.8 mrd Ft árbevételt ért el - tudósított az MTI.

Mint emlékezetes a hatalmas 2002-es veszteség annak volt köszönhető, hogy a lakossági áramárak alacsonyan tartásának költségét az állami árszabályozó az MVM-re terhelte (a helyzet annyiban szerencsésebb mint a MOL esetében, hogy az MVM 100%-ig állami tulajdonban van). 2003-ban megtörtént egy árkiigazítás, mely feltehetően lehetővé tette volna a nyereséges gazdálkodást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés