Előfizetői tartalom

Valóban feladta-e árfolyamcélját az MNB? - egy értelmezés

Portfolio
A ma megjelent sajtó többségében arról olvashatunk, hogy az MNB feladta árfolyamcélját. A következtetés onnan adódik, hogy tudósítások szerint a jegybank elnöke a korábban kommunikált 250-260 Ft/eurós árfolyamnál gyengébb szintek mellett is teljesíthetőnek véli a kitűzött inflációs célt, illetve a kommunikációban a verbális intervenció jellegű üzenetektől eltérően magának az inflációs célnak a hangoztatása hangsúlyosabb. De tehet-e mást mostani helyzetében a jegybank?

Hogyan hat a jegybank az inflációra?. A jegybank alapvetően inflációs céllal rendelkezik, törvényi kötelezettsége is erre vonatkozik. Az infláció kitűzött szintjének elérésére több eszköze is van a jegybanknak, illetve több csatorna létezik, melyen keresztül az egyes eszközök az árszint alakulását befolyásolják. Ezek közül kiemelkedik az árfolyamcsatorna szerepe, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés