Előfizetői tartalom

Kamatemelést sem zárnak ki Londonból

Portfolio
Nem változtatott irányadó rátáin tegnap a jegybank Monetáris Tanácsa. A londoni elemzők kommentjeikben a döntést a várakozásaiknak megfelelőnek nevezték, ugyanakkor felhívták a figyelmet rá, hogy a Tanács következő kamatváltoztatása inkább az emelés lesz a növekvő infláció miatt. A kamatemelés időzítéséről a vélemények megoszlanak.

A JP Morgan heti összefoglalója szerint az év végéig fennmarad a tavaly novemberben 3.00 százalékponttal 12.50 százalékosra emelt kéthetes betéti kamatszint - írja az MTI. A gyorsuló infláció, az emelkedő várakozások, a költségvetési hiánycél újbóli túllépésének kockázata miatt azonban kezd egyre nagyobb esélye lenni egy korai kamatemelésnek. Ha a forint tovább gyengül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés