Előfizetői tartalom

Matáv: Ismét jelentős osztalékkivét a Maktelből

Portfolio
A MakTel közgyűlési határozata szerint a vállalat a 2003. évi nyeresége terhére 2.5 milliárd macedón dénár (10.7 milliárd forint) osztalékot fog fizetni. 2003-ban a Macedón Számviteli Szabályok szerint a MakTel nem konszolidált mérleg szerinti eredménye 2,6 milliárd macedón dénár volt (a MakTel Csoport IFRS szerint konszolidált mérleg szerinti eredménye pedig 5.4 milliárd dénár volt).

Az osztalék mértéke csaknem megegyezik az egy évvel korábbival, akkor a Maktel tulajdonosai 2.4 milliárd dénárt vettek ki a cégből ezen az úton. Az osztalékra jogosult tulajdonosok és részesedésük: Stonebridge Communications AD (51%), a Macedón Köztársaság kormánya (47,12%) és az IFC (1,88%). A Stonebridge 1,3 milliárd macedón dénár (5,4 milliárd forint) összegű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés