Előfizetői tartalom

A társasági adó hatálya alól áttérő egyéni vállalkozó értékpapír-eladása

Portfolio
Abban az esetben, ha az egyéni vállalkozó 1997. január 1-ig nyilvántartási kötelezettségeit a számvitelről szóló 1991. évi XVIII. törvény szerint, majd ezt követően az értékpapír részletező nyilvántartását a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény szerint teljesítette és a két nyilvántartás összevetésével az értékpapírok azonossága egyértelműen megállapítható, akkor az értékpapír elidegenítésének ellenértéke vállalkozói bevételnek számít, illetve az árfolyamveszteség vállalkozói költségnek minősül - tette közzé az APEH.

1997. január 1. előtt - a számvitel hatálya alá tartozó egyéni vállalkozóknál - a vállalkozó személyi és vállalkozói vagyona jól meghatározhatóan elkülönült és az egyéni vállalkozó - ilyen minőségében - a számviteli törvény szabályainak betartásával jogszerűen szerezhetett, tarthatott nyilván és forgathatott értékpapírt. Mivel a személyi jövedelemadóról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés