Előfizetői tartalom

A Kormány és a parlamenti pártok értelmezései az Alkotmánybíróság Lex Szász ügyben hozott döntéséről

Portfolio
Ahogyan az az Alkotmánybíróság (AB) tegnapi döntésének megismerése után várható volt, az MSZP és a Fidesz képviselői egyaránt saját álláspontjuk megerősítéseként értékelték a döntést, míg az SZDSZ és az MDF vezetői inkább az átmeneti időszak kezelésére helyezték a hangsúlyt. A Kormány szemmel láthatóan kiemelt fontosságot tulajdonít a patthelyzet mielőbbi feloldásának: a PSZÁF-törvény AB által kifogásolt részeinek módosításai a Világgazdaság (VG) értesülései szerint akár már a mai kormányülésen is napirendre kerülhetnek!

A Kormány reakciója az AB döntésére. Gál J. Zoltán kormányszóvivő szerint az AB a törvény lényegi részei ellen nem emelt kifogást, igazolta a kormány szándékainak helyességét és törvényességét. Gál szerint a kifogás egyedül a szervezeti átalakításból fakadó átmeneti időszak szabályozását érinti. A VG információi szerint a törvénymódosítási terveket már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés