Előfizetői tartalom

Szlovákia nem vezet be korlátozásokat a munkaerő-piacon

Portfolio
A pozsonyi kormány döntése értelmében Szlovákia nem folyamodik megtorlásokhoz a munkaerőpiacukat ideiglenesen védő EU-tagállamok ellen. Eredetileg a Munkaügyi Minisztérium két javaslatot fogalmazott meg: az egyik szerint teljesen meg kell nyitni a piacot, a másik szerint viszont az EU-tagállamok korlátozásához hasonló ellenintézkedéseket kell bevezetni. Hazánk néhány hete már bejelentette, hogy a viszonosság elvét kívánja alkalmazni a régi tagállamokból érkező munkavállalókkal szemben.

A Világgazdaság beszámolója szerint Eduard Kukan szlovák külügyminiszter a döntést azzal indokolta, hogy "a korlátozás csak akadályozná, hogy üzletemberek, szakértők és befektetők Szlovákiába jöjjenek". Mikulás Dzurinda miniszterelnök is üdvözölte a döntést és a "józan ész diadalának" nevezte azt, majd hozzátette, hogy véleménye szerint arról volt szó, hogy elijesztik-e...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés