Előfizetői tartalom

Elemzői vélemények a Richterről és Egisről (vétel, spekulatív vétel) - Cashline, Concorde

Portfolio
Az Alkotmánybíróság keddi döntését követően, mely magát a hatósági ár alkalmazását nem minősítette alkotmányellenesnek, ugyanakkor a kormányintézkedés konkrét módját jogellenesnek találta, megszülettek az első elemzői vélemények. Míró József, a Cashline elemzője és Vágó Attila, a Concorde elemzője eltérő mértékben ugyan, de kedvezőnek minősítette az AB döntését a Richter és az Egis vonatkozásában.

Cashline, Míró József: vétel - vétel, ha esik. Az elemző összegzése szerint az Alkotmánybíróság döntése összességében pozitív, mindazonáltal nincs számottevő hatással a Richter és az Egis profit előrejelzéseire, mivel a kormányzat képes lesz megtalálni az alkotmány-konform formáját az árbefagyasztásnak. Az AB kimondta, hogy maga a hatósági ár alkalmazása a gyógyszerekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés