Előfizetői tartalom

Az OMV rákérdezett az INA-ra

Portfolio
Az OMV cáfolja, hogy szándéknyilatkozatot küldött volna az horvát kormánynak az INA-ban történő részesedés szerződéről, mint ahogyan azt horvát lapok állították. Az OMV ténylegesen levelet írt a horvát kormánynak, ennek tartalma azonban csak az INA jövőbeli privatizációs lépéseire korlátozódott, nyilatkozta a Reuters-nek az osztrák olajcég szóvivője.

Mint ismeretes a MOL 25%-os részesedéssel rendelkezik az INA-ban, s megfelelő kisebbség védelmi jogokkal rendelkezik. Azaz, amennyiben a horvát kormány stratégiai befektetőnek értékesít 10%-nál nagyobb részesedést az INA-ban, úgy a MOL is jogosult vele adni a saját 25%-os pakettjét. Az OMV "érdeklődő levele" nehezen értelmezhető, hiszen a társaság erőforrásait leköti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés