Előfizetői tartalom

Az ipari export szárnyán az egész régió - Magyarország élenjár (Creditanstalt)

Portfolio
A Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) által a napokban kiadott jelentés szerint az ipari termelés az egész kelet-közép-európai régióban jelentősen nőtt az idei évben, és a gazdasági növekedés egyik meghatározó motorjává vált. Az elemzés kiemeli, hogy az ipari kibocsátás felfutása szorosan kapcsolódik az exportértékesítés fellendüléséhez. A BA-CA szakemberei a kedvező folyamatok folytatódására számítanak, melynek eredményeként az új EU-tagállamok a tavalyi átlagosan 3.7%-os GDP-növekedést követően idén 4.3%-kal nőhetnek. Átlag feletti növekedést produkálhatnak a balti-államok, Lengyelország, illetve északi szomszédunk: Szlovákia. Hazánk az előrejelzés szerint idén mindössze 3.2%-kal bővül majd, jövőre 3.8%-os növekedést várnak az intézmény szakemberei.

12%-os ipari termelésbővülés, húzóágazat lett az autóipar. A BA-CA elemzése szerint az unió átlagát több mint kétszeresen meghaladó mértékű régiós GDP-növekedésben kiemelt szerepe van a kelet-közép-európai országok igen dinamikusan bővülő ipari termelésének, mely már a tavalyi év második felében fellendülésnek indult, és az idei év első negyedévében tovább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés