Előfizetői tartalom

"Csak" 15.7%-kal nőtt júniusban a lengyel ipari termelés, 6% feletti GDP-bővülés a II. negyedévben is

Portfolio
A lengyel statisztikai hivatal délutáni közleménye szerint az ipari kibocsátás szintje júniusban havi alapon 2.7%-kal, míg az előző év azonos hónapjához mérten 15.7%-kal nőtt. A Reuters által készített felmérés 17.7%-os bővülést valószínűsített. A lengyel gazdasági miniszter nyilatkozata szerint a GDP a második negyedévben 6.1-6.2%-kal bővülhetett éves alapon, a munkanélküliség a májusi 19.6%-ról júniusra 19.4-19.5%-ra mérséklődhet. A zloty mostani erős szintje segíthet Lengyelországnak devizatartozásai kedvező feltételek melletti mérséklésében.

A szezonális hatásoktól még nem megtisztított júniusi ipari termelésre vonatkozó érték a tényadatok szerint 2%-kal maradt el az elemzői konszenzustól, ugyanakkor még így is igen dinamikus termelésnövekedésről tanúskodik. Az Eurostat által szintén ma közzétett (bár májusra vonatkozó) adatok szerint a 12 tagú közösség ipari kibocsátás-növekedés éves szinten mindössze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés