Előfizetői tartalom

Elemzők a jegybank döntéséről

Portfolio
A Monetáris Tanács mai döntése értelmében változatlanul 11.5%-on maradt a jegybanki alapkamat. A döntést megelőzően a piac kisebb mértékben megosztott volt, bár a többség a változatlan kamatszint mellett tette le voksát, ugyanakkor néhányan egy jelzésértékű kamatvágásra számítottak. A kamatdöntésről, és a várható további monetáris lépésekről Barcza Györgyöt, az ING, illetve Török Zoltánt, a Raiffeisen elemzőjét kérdeztük. A szakértők várakozásainak megfelelt a Monetáris Tanács mai döntése, ugyanakkor többször is hangsúlyozták, hogy a jelenlegi helyzetben meglehetősen nehéz az év hátralévő részére az alapkamat várható alakulásáról prognózist mondani a jelentős bizonytalansági tényezők miatt. Ez tükröződik az eltérő vélemények láttán is.

Barcza György: akár 10% alá is csökkenhet az alapkamat az év végére. Az ING szakértője szerint az elmúlt hónapokban lényeges változás nem következett be a költségvetési folyamatok, illetve az állampapír-piaci (főként a hosszabb oldali) hozamok tekintetében, így érthető a jegybank továbbra is óvatos politikája. A piac a mai Reuters felmérés alapján arra számít...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés