Előfizetői tartalom

Helycserés támadás - leköröz az Ericsson?

Portfolio
Hosszú időn keresztül kegyvesztettként kullogott a svéd Ericsson a sztárként tündöklő Nokia mellett. Két évvel ezelőtt még a fizetésképtelenség is napirenden volt. Úgy tűnik, hogy évek multával a trend megfordul; míg a Nokiánál stratégiai válságról beszélnek az elemzők, addig az Ericsson 40%-kal felülteljesíti a piaci várakozásokat. Az elemzői konszenzus az idei évre az elmúlt negyedévben 35%-kal emelkedett, s várhatóan a gyorsjelentés után ezen trend nem törik meg, még az optimizmus terén mérsékelt vezérigazgatói nyilatkozat ellenére sem.

Az alábbi táblázatban található számok önmagukért beszélnek. A mobilszolgáltatóknak megjött a beruházási kedvük több év kivárás után, s az Ericsson profitál a kereslet élénkülésből. A beérkezett rendelések volumene 17%-kal nőtt. A hosszas reorganizáció sikeresnek tűnik, a fedezetei szint közel 13%ponttal javult, míg az üzemi eredmény 200 m SEK-ről 7.7 mrd SEK-re...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés