Előfizetői tartalom

Piaci elemzők szerint túl optimista a FED

Portfolio
A múlt héten számolt be a gazdaság helyeztéről illetve értékelte a FED munkáját Alan Greenspan, a FED elnöke. Greenspan bár nem szólt a központi bank szerepét betöltő intézmény számszerű becsléseiről, mégis érdemes kiemelni a FED növekedési prognózisát a jelentésből. Az intézmény szerint a GDP 4.5-4.75% körüli mértékben növekedhet. Ha a becslés helyes, a gazdaságnak 5% körül, illetve annál jobban kellene nőni a második félévben.

A GDP az első negyedévben 3.9%-kal bővült, a második negyedéves adatok a héten lesznek ismertek. Elemzői várakozások szerint a GDP 3.6%-kal nőhetett. A második negyedévben tehát igen jelentős gyorsulásnak kellene bekövetkezni. Történne ez emelkedő kamatszint, az adócsökkenések mérséklődő hatása mellett. Egy nemrég készített FED tanulmány szerint a központi bank szerepét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés