Előfizetői tartalom

Érik a lengyel kamatemelés

Portfolio
A lengyel központi bank egyik illetékese tegnap megismételte, hogy egyre valószínűbb az, hogy az idei pénzromlási ütem meg fogja haladni a bank középtávú inflációs célkitűzését - írja a Warsaw Business Journal (WBJ). Az intézmény legutóbbi júliusi végi ülésén újabb 25 bázispontos emelésről döntött, mellyel az irányadó ráta 6%-ra emelkedett. A mostani utalások további monetáris szigorítások lehetőségét vetítik előre, mely egyre inkább nem érné váratlanul a piacokat.

A július 27-28-án megtartott két napos Monetáris Politikai Tanács (MPC) ülést követő közleményben a bank részletesen kifejtette, hogy milyen folyamatok indokolták az újabb kamatemelést, melyek közül az igen dinamikus gazdasági növekedés, és a kínálati oldali tényezők: az élelmiszerárak (részben az uniós csatlakozással összefüggő) emelkedése, és az üzemanyagárak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés