Előfizetői tartalom

Jelentős illetékemelés - könnyítések az ingatlanok esetében

Portfolio
Jelentős mértékű illeték emelést tervez a Pénzügyminisztérium, mely egy lépésben hozná be az elmúlt 4-5 év elmaradt illeték korrekcióit. Az egyes esetekben duplájára emelkedő illeték terhek mellett jó hír, hogy az ingatlan piacon bekövetkezett drasztikus áremelkedést követően a 2% és a 6% közötti értékhatár feltehetően változni fog.

Mint az alábbi táblázatunkból szembetűnő, egyes esetekben 50-100%-kal emelkedik az államigazgatási ügyintézés, vagy dokumentum beszerzés költsége. Változatlan díjtétellel csak a gépjárműveknél az alacsonyabb kategóriáknál találkozhatunk. Az adatok a Magyar Hírlap információira támaszkodnak.Ingatlan fronton három jelentősebb változás várható: 1., Az új építésű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés