Előfizetői tartalom

Veszélyes motorosok, növekedett a balesetek száma

Portfolio
Több mint 6%-kal emelkedett a közúti közlekedési balesetek száma az első félévben az előző év azonos időszakához viszonyítva - tette közzé a KSH. Az első negyedévi 20%-os növekedést a második negyedévben enyhe csökkenés követte. A sérülések kevésbé volt súlyosak, és a közutakon 19 személlyel kevesebben vesztették életüket, mint egy évvel korábban. Jelentősen, több mint negyedével nőtt az ittasan okozott balesetek száma. A legnagyobb mértékben, 16%-kal azon személysérüléses közúti közlekedési balesetek száma növekedett, melyeknek az okozói motorkerékpárosok voltak.

Az év első felében 9122 személysérüléses baleset történt, ezek 5%-a halálesettel végződött. A lakott területen belüli halálos balesetek száma közel egynegyedével nőtt, a lakott területen kívülieké 5%-kal csökkent az előző év azonos időszakának adataival összehasonlítva. A súlyos sérüléssel járó balesetek száma 6%-kal, a könnyű sérüléses balesetek száma 7%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés