Előfizetői tartalom

Beolvasztás szélén az eurócentek - 1, 2...

Portfolio
Rövidéletűnek bizonyultak az alig három esztendeje bevezetett 1 és 2 eurocentes érmék, melyek forgalomba hozatalát szinte kikövetelte a közvélemény. Elsőként a finnek kezdték mellőzni a szinte értéktelen érméket, 2002 januárjában, mivel szerintük azokat egyszerűen nem éri meg verni és elosztani. A hollandok követték az északi példát.

A holland hatóságok a krónikus "apró-hiányra" való tekintettel utasították a kereskedőket, hogy szeptember elsejétől minden árat kerekítsenek 5centre. Több mint 40ezer holland kereskedő azonban már korábban a maga kezébe vette az irányítást, az árazás során pedig úgy járnak el, mintha nem is léteznének az említett érmék. Belgium a következő a "kivonók" sorában, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés