Előfizetői tartalom

Több mint egy éves mélypontra zuhant a ZEW konjunktúra-index

Portfolio
A mannheimi gazdaságkutató intézet által közzétett adatok szint szeptemberben több mint egy éves mélypontjára, 38.4 pontra zuhant a német konjunktúraindex az augusztusi 45.3 pontról. Az elemzői prognózisok csak kismértékű visszaeséssel (44.7-45 pont) számoltak. Az adatok megerősítik a világgazdasági növekedés lassulását, mely az USA-ból érkező vegyes híreknek (nem egyértelmű trend a gazdasági folyamatokban) is köszönhető.

2003. júniusában volt utoljára hasonló mélységekben az üzleti várakozásokat (konjunktúra alakulását jelző) index. Az intézet vezetőjének rövid közleménye ismét hangsúlyozta, hogy a német gazdasági növekedés gyorsabb ütemre kapcsolásához továbbra is hiánytik a hazai lakossági kereslet élénkülése.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés