Előfizetői tartalom

Az elbocsátások hatása az OTP eredményességére - Külföldi terjeszkedés

Portfolio
Ma Csányi Sándor az OTP Bank elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy 1,000 munkatárstól válnak meg főleg a back-office területéről. Az OTP Bank a kormánnyal kötött megállapodás (2 évig extra adó) nyomán kieső nyereségét az elkövetkező két évben az intenzívebb nemzetközi tevékenysége révén pótolni tudja majd. Csányi Sándor elmondta azt is, hogy a közeljövőben várhatóan több bankot is vesz majd az OTP Bank. Az OTP 10 milliárd forint extra adót fizet majd jövőre, az osztalék 120 forint lesz.

Az elbocsátások hatása az eredményességre. Az OTP Bank június 30-án 16,950 munkavállalót foglalkoztatott. Az 1,000 fős elbocsátás 6%-nak felel meg a teljes állományra vonatkoztatva. Becsléseink szerint az elbocsátással 5%-os költségmegtakarítást lehet elérni. Egyetlen szépséghiba van a történetben, hogy az OTP terveiben már szerepelt egy 1,000-1,200 fős elbocsátás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés