Előfizetői tartalom

A végrehajtás: jogos járandóságok beszedése (APEH)

Portfolio
Az állam fenntartása, intézményeinek működtetése nem kevés pénzbe kerül. Ehhez az Alkotmány rendelkezései alapján az adótörvényekben meghatározott módon minden állampolgárnak és minden vállalkozásnak hozzá kell járulnia. Az adófizetők többsége jogkövető magatartást tanúsítva bevallása benyújtásával egy időben teljesíti adófizetési kötelezettségét. Akadnak azonban olyanok is, akik késnek a befizetéssel, kibúvókat keresnek alóla, vagy egyszerűen nem fizetnek - tette közzé az APEH.

Az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) fő feladata, hogy gondoskodjon a költségvetési bevételek beszedéséről. Ehhez elengedhetetlenül szükséges az adózók tájékoztatása arról, miképp tanúsíthatnak jogkövető magatartást. Emellett a költségvetési bevételek folyamatossága érdekében az adóhatóság rendszeresen ellenőrzi az adózókat, és a felhalmozott adótartozásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés