Előfizetői tartalom

Mit tudunk az új magyar külügyminiszterről? (2.)

Portfolio
E hónaptól változás állt be a külügyi tárca élén, az új miniszter Somogyi Ferenc, aki korábban 28 évet dolgozott a külügyben. Az új tárcavezető szerint az Európai Unió a szavahihetőségét kockáztatná, ha nem kezdené el a csatlakozási tárgyalásokat a törökökkel. Ez azonban jóval bonyolultabb helyzet a korábbi belépési hullámoknál. A külügyminiszter szerint az EU jó viszonya az USA-val világérdek - mondta el a Népszabadságnak adott interjú keretében.

Somogyi Ferenc elmondása szerint nem jelent majd az problémát neki, hogy míg más külügyminiszterek rendszerint politikusokból lesznek, addig ő hivatásos diplomata néhány Éves üzleti kitérővel. Az új tárcavezető korábban huszonnyolc évig dolgozott a külügyben, voltak olyan diplomáciai feladatai, amikor főként politikai képviseletet látott el. Somogyi tárgyalt többek között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés