Előfizetői tartalom

Greenspan újabb 4 évre FED-elnök maradhat

Portfolio
George W. Bush amerikai elnök kedden Alan Greenspant jelölte az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed élére újabb négyéves periódusra. Az újabb jelölés bizonyos értelemben meglepőnek tűnik, főként Greenspan korára tekintettel. Emlékezetes, hogy már korábban is találgatások folytak arról, hogy ki legyen a kétségkívül nagy tekintélynek örvendő FED-elnök utóda.

Greenspan a jelölés után azt mondta, hogy készen áll az intézet további vezetésére, amennyiben a jelölést jóváhagyja a Szenátus is. Elemzők szerint ennek nem lesz akadálya. Bush azután jelentette be döntését, hogy előzőleg fogadta Greenspant. Bush tavaly áprilisban jelezte, hogy a 78 éves Greenspant szeretné látni továbbra is a Fed élén. Greenspan negyedik elnöki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés