Előfizetői tartalom

Hamarosan dönt az Európai Bíróság Németország és Franciaország "sorsáról"

Portfolio
Az Európai Bizottság gazdaságpolitikai ügyeinek biztosa, Joaquin Almunia egy mai nyilatkozata szerint az Európai Bizottság szeptember elején fog részletesebb javaslatokat tenni a Stabilitási és Növekedési Paktum reformjára vonatkozóan - tudta meg az MTI. A "késlekedés" fő oka, hogy az Európai Bíróság várhatóan precedens ítélete a jövő héten születhet meg a brüsszeli bizottságnak arról a keresetéről, amelyet amiatt nyújtott be, hogy a miniszterek tanácsa tavaly novemberben gyakorlatilag felfüggesztette a paktum eljárásrendjének alkalmazását Franciaországgal és Németországgal szemben.

Almunia szerint a Stabilitási és Növekedési Paktumra vonatkozó reformjavaslatokkal mindenképpen célszerű megvárni az Európai Bíróság döntését, mely a tervek szerint jövő hét kedden kerülhet nyilvánosságra. Amint korábban már megírtuk, a gazdaságpolitikai ügyek biztosa Almunia a múlt hónap végén jelezte, hogy a bizottság egyelőre nem látja elérkezettnek az időt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés