Előfizetői tartalom

Várt feletti termelékenységbővülés az USA-ban

Portfolio
Az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériuma által közölt legfrissebb adatok szerint 2004. második negyedévében a 2-2.3 százalék között szóródott előrejelzésekkel szemben 2.9%-kal nőtt a termelékenység a nem mezőgazdasági szektorokban az első negyedévhez képest. A szintén szezonálisan kiigazított és évesített adatok szerint a termékegységre eső bérköltség (ULC) 1.9%-kal haladta meg az első negyedéves szintet, mely az elmúlt két év legmagasabb gyorsulási ütemét jelzi. Elemzők itt 2%-os értékkel számoltak.

A felülvizsgált adatok szerint a termelékenység 2004. első negyedévében negyedéves viszonylatban 3.7%-os növekedést mutatott. Érdemes kiemelni, hogy a feldolgozóiparon belül negyedéves alapon 7.5%-ra gyorsult a termelékenységnövekedés a második negyedévben az első negyedévi 2.8%-ot követően. Az ULC a január-márciusi időszakban átlagosan 0.3%-kal haladta meg az előző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés