Előfizetői tartalom

Démász: Meg sem rezdült a magas léc - A gyorsjelentés részletei

Portfolio
Kiváló 3. negyedéves teljesítményről számolt be mai gyorsjelentésében a Démász. Az áramszolgáltató számára a negyedév kiváló fedezet és jó üzemi teljesítményt hozott. A cég nettó eredménye 1,828 millió forint lett, amely 4.5%-kal haladja meg az elemzői várakozásokat és 5.1%-kal a rendkívül erős bázisidőszaki értéket. A társaság gyorsjelentésében megerősítette az éves terveket, a Démász idén is reálértéken tudja tartani az osztalékát. A gyorsjelentés kulcsa az, hogy több ponton sikerült egy keveset javítani a rendkívül erős bázisidőszaki teljesítményhez képest.

Ha nem is száguld, de jól megy a bolt..... Pedig a külső körülmények nem voltak kedvezőek a Démász számára az időszak átlaghőmérséklete 2 C fokkal marad el a bázisértéktől, amely károsan hatott a fogyasztásra (légkondicionálás kisebb igénye), illetve a hálózati veszteségre. Ennek meg is lett a hatása hiszen a Démász árrését meghatározó elosztott villamos energia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés