Nagy ajándékot kapnak a brit alapkezelők néhány EU-s országtól

2019. február 11. 09:05    
nyomtatás
 
Hogy elkerüljék egy megállapodás nélküli Brexit rossz kimeneteit, számos EU-s ország adott engedélyt arra, hogy a brit szolgáltatók továbbra is kezelhessék a külföldi befektetőik pénzét - számol be a hírről a Financial Times.


Néhány EU-s ország, köztük Franciaországgal, Németországgal, Olaszországgal és Hollandiával,úgy döntött, hogy nemzeti törvényeiket úgy alakítják, hogy a brit alapkezelők még egy megállapodás nélküli Brexit esetén is kezelhessék a külföldi ügyfeleik pénzét.

A brit szolgáltatók legalább 1800 milliárd fontnyi vagyont kezelnek EU-s ügyfeleiknek, így a mostani döntés fontos lépés a normál üzletmenet fenntartásához. A brit kormány múlt hónapban elfogadott olyan átmeneti engedményrendszert, amellyel az EU-s alapkezelők továbbra is értékesíthetik termékeiket az Egyesült Királyságban a Brexit után is.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium