Vagyonokat keresnek a brit politikusok a Brexiten

2019. április 15. 09:15    
nyomtatás
 
Az elmúlt 12 hónapban összesen 236 ezer fontot fizettek ki alapkezelők brit politikusok előadásaiért és tanácsaiért - írja a Financial Times.


Az olyan politikusok, mint Boris Johnson, Iain Duncan Smith, David Davis, John Redwood, Damian Green és Ken Clarke több ezer fontos fizetséget kaptak brit és amerikai befektetési cégektől azért, hogy megosszák velük és befektetőikkel gondolataikat Nagy-Britannia kilépésével kapcsolatos forgatókönyvekről.

2018 áprilisa óta az alapkezelők legalább 126 ezer fontot fizettek eladási díjként brit politikusoknak, a tanácsaikért pedig további 110 ezer fontot. A Golden Tree Asset Management például 94 507 fontot fizetett Boris Johnsonnak egy novemberi előadásra, és ebben még nincs benne az utazási és szállásköltség, amit szintén az amerikai alapkezelő állt.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium