Előfizetői tartalom

10 év után ismét börtönbüntetés egy bef.bankárnak - ezúttal egy email miatt

Portfolio
Frank Quattrone-t az amerikai szövetségi bíróság 18 hónap börtönbüntetésre ítélte. Az 1990-es évek egyik legnagyobb tiszteletben álló befektetési bankára - sikertelen fellebbezés esetén - azért fog börtönbe kerülni, mert gátolta a SEC vizsgálatát az IPO allokációkra vonatkozóan. Quattrone a CSFB-nél az 1990-es évek második felében a legforróbb internetes részvénykibocsátásokat menedzselte, melyekkel kapcsolatban felmerült a szabályellenes allokációs gyakorlat gyanúja. A gyanú kivizsgálására indított SEC vizsgálatot azonban aktívan igyekezett gátolni. Quattrone sikertelen fellebbezést követően 10 után az első befektetési bankár lesz, akit az USA-ban börtönbüntetésre ítélnek.

Quattrone miután tudomást szerzett a SEC vizsgálatról, azonnal utasította beosztottjait egy e-mailben, hogy a kritikus nyilvántartásokat semmisítsék meg, illetve felszólította őket, hogy a legszigorúbban tartsák be a dokumentum kezelési előírásokat. A titoktartás a befektetési bankári szakma alapvető eleme, ezen mértékben azonban a SEC és a bíróság már nem tudta díjazni......

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés