Előfizetői tartalom

2400 milliárd jüannyi tőkehiánnyal küzdenek a kínai bankok

Portfolio
Körülbelül 2400 milliárd jüannyi tőkehiánnyal küszködnek a kínai bankok - véli Jason Bedford, egy UBS-elemző, aki közel 250 kínai bank gyorsjelentését elemezte. Ezen kívül a pénzintézeteknek mintegy 9200 milliárd jüannyi "rossz" eszközzel is meg kell küzdenie, ez a bankrendszer körülbelül 4%-ának és a GDP 10%-ának felel meg - számol be a Bloomberg.

Az elemző hozzáteszi: a jelentős tőkehiány ellenére a kínai pénzügyi rendszer egyébként stabilabb, mint néhány évvel ezelőtt volt, köszönhetően elsősorban a felügyelet árnyékbankokkal és rossz hitelekkel való küzdelmének. Instabilitás szempontjából szerinte 2016-ban volt a mélypont, amikor úgy gondolta, hogy akár össze is omolhat a kínai bankrendszer. A mostani haladás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés