56 millió eurót zsebelt be egy svéd startup

2019. február 7. 08:52    
nyomtatás
 
56 millió eurós forrásbevonási kört zárt sikeresen a Tink, egy svéd nyílt bankolással foglalkozó startup - írja a TechCrunch.


A forrásbevonást az amerikai Venture Partners vezette, részt vett benne többek közt a Sunstone, a SEB, a Nordea Ventures és az ABN Amro Digital Impact Fund is. A kockázati tőkéseken kívül a Revolut alapítója, Nikolay Storonsky is befektetett a Tinkbe.

A startup egy bankszámla aggregátorként látta meg a napvilágot, most a PSD2-nek köszönhetően szélesíteni próbálja szolgáltatáskörét. Négyféle technológiát ajánlanak a bankoknak, a számlaaggregátori szolgáltatáson felül fizetési rendszerekkel, vagyonkezeléssel és adatfeldolgozással is foglalkoznának.

A forrásbevonás után a Tink értékeltsége 240 millió euróra hízott, a befolyt pénzt főleg európai terjeszkedésre akarják használni.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Elemző
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium