Előfizetői tartalom

A görög bankok hitelezői és betétesei nagyot bukhatnak

Portfolio
Az európai bankszanálási mechanizmus egyik legfontosabb eszközét, a bail-in szabályt minél hamarabb be kell vezetni a görögöknél - nyilatkozta a német Bundesbank végrehajtó testületének tagja, Andreas Dombret. Ez azt jelenti, hogy szerinte a görög bankokat a tulajdonosaik, kötvényeseik és akár a nagybetéteseik menthetnék meg, azaz tőkésíthetnék fel első körben.

Meglátásom szerint ezt az eszközt (bail-in - a szerk.) minél hamarabb be kellene vezetni Görögországban, még a 2016. január elsejei határidő előtt- nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Andreas Dombret, a német jegybank végrehajtó testületének tagja. Dombret ezzel lényegében véve az uniós bankszanálási törvény egyik sarkalatos eszközének, a hitelezői feltőkésítésnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés