Az UniCredit mentheti meg a bajba került olasz bankot

2019. január 11. 08:27    
nyomtatás
 
Fontolóra veheti a tőkehiányos tizedik legnagyobb olasz bank, a Banca Carige megvásárlását az UniCredit, amennyiben állami támogatást kap hozzá - írja a Reuters.

Kereskedés Unicredit-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!
Az olasz kormány ezen a héten egy 1,3 milliárd eurós alapot állított fel a Carige megtámogatására, miután az Európai Központi Bank átmeneti szoros felügyelet alá vette a tőkehiányossá vált társaságot a tőkebevonási tervek sikertelensége után. Három biztost neveztek ki a bank élére, egyik feladatuk az, hogy vevőt találjanak a társaságra.

A hírügynökség két névtelen forrására hivatkozva most arról számolt be, hogy az Jean Pierre Mustier vezérigazgató által irányított UniCreditet több alkalommal is megkeresték a szabályozó hatóságok és a Carige tanácsadói, de eddig visszautasította az ajánlatokat.

Amennyiben azonban az állam pénzügyi támogatást is nyújtana egy felvásárláshoz, az UniCredit fontolóra venne egy ilyen tranzakciót - számolt be a Reuters forrása. Mustier állítólag akkor menne bele egy ilyen megoldásba, ha ugyanazokkal a kondíciókkal vehetnék át a Carigét, mint korábban versenytársuk, az Intesa Sanpaolo a szintén bajba került két venetói bankot, a Veneto Bancát és a Popolare di Vicenzát (akkor mindössze 1 euró volt a jelképes ár és 5 milliárd euró az állami támogatás). Az UniCredit nem kommentálta az értesüléseket.

Az olasz kormánypártok vezetői szerdán közölték: a Carige államosítása esetén állami forrásokat pumpálnának a társaságba. Giovanni Tria pénzügyminiszter viszont közölte, hogy piaci megoldást szeretne.

Az UniCredit mentheti meg a bajba került olasz bankotElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium