Bajba kerültek a befektetési bankok, ezrével bocsátják el a dolgozókat

2019. augusztus 12. 13:56    
nyomtatás
 
Április vége óta közel 30 ezer fő elbocsátását jelentették be a globális befektetési bankok. "Brutális" nyarat teremt a szektorban az eső kamatkörnyezet, a gyenge kereskedési aktivitás és az automatizáció felfutása - fogalmaz a Financial Times.


A Deutsche Bank teszi ki az említett szám több mint felét, de sok más nagybanknál, így az HSBC-nél, a Barclaysnél, a Société Générale-nál és a Citigroupnál is jelentettek be elbocsátásokat.

Az elbocsátások nagy része Európát érinti, New York áru- és értékpapírpiaci kereskedési állásainak száma júniusban 2%-kal maradt el az egy évvel korábbitól, ami összesen 2800 fős leépítést jelent.

Az amerikai bankrészvényeket tömörítő KBW bankindex 5%-ot esett azóta, hogy tavaly novemberben elkezdődött a hosszú hozamok csökkenése, miközben az S&P 500 6%-ot emelkedett. Az európai Stoxx bankindex 16%-ot veszített azóta, és hároméves mélypontjára került.

A befektetési bankok kilátásai egyre keményebbek, a zéró és negatív hozamkörnyezetben nehéz befektetési bankként pénzt csinálni - idézi az FT a Berenberg elemzőjét. 2018-ban a Coalition adatai szerint a 2006-os szintre esett a 12 legnagyobb globális befektetési bank kötvény-, deviza- és árukereskedési teljes bevétele.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium