Baljós bejelentés jött a banki gyorsjelentések előtt

2019. június 12. 08:59    
nyomtatás
 
Rossz hír érkezett az amerikai bankrészvények befektetőinek: a Citigroup pénzügyi igazgatója szerint a kereskedési és befektetési banki üzletágban a második negyedévben kétszámjegyű mértékben csökkent a bank kereskedési és befektetési banki bevétele. A pontos szám a július közepe táján esedékes gyorsjelentésből fog kiderülni.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Citigroup közlése nemcsak a Citigroup, hanem a befektetési bankok második negyedévéről is fontos információt hordozhat, így mindenképpen rossz hír a hasonló bankok részvényeibe fektetők számára. Ugyanakkor Mark Mason pénzügyi igazgató azt is közölte, hogy a szélesebb intézményi, illetve a lakossági üzletágban továbbra is üzleti növekedést látnak.

A Citigroupnál 5% közeli mértékben csökkent a kötvény- és részvénykereskedési bevétel, a teljes befektetési banki üzletág pedig 15% körüli bevételcsökkenést szenvedhetett el. Mark Mason szerint az első negyedévben látott lassulás a második negyedévben is kitartott, ugyanakkor a Citigroupnál várható esés még mindig jobb, mint ami a bankszektor egészére várhat. A cash management és a retail banking területén növekedést látnak, a kártya üzletág pedig 2018-ban ugyan elmaradt a várttól, de idén már gyorsulást mutatott az első negyedévben, és a hitelportfólió minősége is jó.

A Citigroup árfolyama az elmúlt egy évben lényegében stagnált, szemben a banki indexek 10% körüli esésével.

Baljós bejelentés jött a banki gyorsjelentések előttElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium