Banklicencet igényel Japánban a Goldman

2019. május 14. 08:53    
nyomtatás
 
Japán banklicencet igényel a Goldman Sachs, mivel az év végéig állítólag globális készpénzmenedzsment-szolgáltatást akar indítani - állítják a Financial Times forrásai.


A Goldman állítólag egy "high tech" készpénzmenedzsment-szolgáltatást tervez indítani, mellyel elsősorban saját, házon belüli problémáikat oldanák meg. A projekten 100 millió dollárt tervez évente spórolni az amerikai pénzintézet.

A készpénzmenedzsment egy olyan komplex üzletág, melyet a pénzügyi intézmények globális fizetések lebonyolításához használnak. Az iparág legnagyobb szereplői, a JP Morgan, a Citigroup és az HSBC is jelentős kiterjedésű nemzetközi hálózatokat üzemeltetnek.

A Goldman Sachsnak Japánban még nincs banki jogosítványa, egyedül Nagy-Britanniában, Németországban, az Egyesült Államokban és Hongkongban rendelkeznek ilyennel.

A bank és a japán hatóságok nem kommentálták az értesüléseket.

Banklicencet igényel Japánban a Goldman


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium